שיתוק

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

25/11/2000 | 00:24 | מאת: מלני

מאז תחילת המאורעות, אני פוחדת לצאת למקומות ציבוריים, אוטובוסים שוק וקניונים הם מחוץ לתחום. שלא לדבר על מצב הרוח, אני ישנה בקושי 3 שעות בלילה, ובכל פעם שקורה משהו חדש , המצב מחמיר, מה אפשר לעשות? נמאס לי לשבת בבית ונמאס לי לשמוע חדשות אבל אני מרגישה חסרת אונים. אני יודעת שהתגובה שלי מוגזמת , אבל לא יודעת איך לצאת מזה.

25/11/2000 | 03:25 | מאת: יונתן

אין לך מה לדאוג אנחנו לא נמצאים במצב של מלחמת קיום, אפילו לא קרוב לזה... הדבר היחיד שאפשר לעשות כעת זה לקוות שברק לא יסכים לריבונות פלסטנית במזרח ירושלים ובכלל אם יהיה עוד שבועיים של שקט.... אני בטוח שאת תסדרי, אני דואג לחיילים בגדה...

25/11/2000 | 08:26 | מאת: תמיר

אין מה לעשות כאן. מקום מטורף. הפתרון לסוע מכאן רחוק רחוק . שום דבר לא יפתר בקרוב . גם אם יהיו עליות וירידות. לקחת פסקי זמן רחוק רחוק מכאן ! ולקוות שישתפר קצת מפעם לפעם.

25/11/2000 | 13:38 | מאת: מורן

לפי דעתי ממש אסור לזוז מכאן - כמה שאני בעד מקומות אחרים וכל חיי מסתובבת בכל העולם - בזמנים כאלה זה קריטי לא לוותר ולהשאר בבית שלנו - בתור אחת שהייתה כמעט בכל מקום בעולם - אני יכולה להגיד בבטחון גמור שכאן זה הבית שלי וכאן אני מרגישה הכי בטוחה (כמה שזה אירוני) והכי שלוה - אני יודעת שהכל יהיה בסדר - וזה לא בגלל שאני בן אדם אופטימי, להפך - אני מאוד מציאותית, אבל לאור העבר שלנו והחוזק שלנו - אנחנו ננצח - פשוט צריך "להעיר" קצת את ראש הממשלה...

מלני יקרה, חוסר-האונים שאת מתארת הוא תופעה משותפת לרוב האוכלוסיה בימים אלו. יש ילדים החוששים לצאת מהבית לפעולות היום-יום הרגילות ללא ליווי של הוריהם, ומהמצב במרכזי הקניות אפשר להבין שרוב הישראלים מעדיפים להשאר בבית בימים מאיימים אלו. אני עצמי, ממקום מגורי בגליל, מאריך את נסיעותי לירושלים בשעה ארוכה כדי שלא לנסוע דרך בקעת הירדן. עד כאן חוסר-האונים המשותף לכולנו, הנובע מן העובדה שהמציאות כופה עלינו מצב לחץ בלתי-נסבל שאינו בשליטתנו. החרדה שמצב זה מעורר היא תופעה נורמלית, וההצעה של תמיר לקום ולעזוב למקום אחר, שקט ורגוע יותר, מבטאת אולי את הפנטזיה של רבים בשעה זו. עם זאת, מצבי לחץ כמו זה שאנו נמצאים בו כעת מעוררים לעתים תחושות דחק הנובעות ממצבים קשים שבהם היינו בעבר. תופעה כזו היא התופעה של הלם-קרב מאוחר, או תופעת הדחק הפוסט-טראומתי. את אינך כותבת האם המצב הקשה שבו את נמצאת כעת מעלה בך זכרונות כאלו. אם בכך מדובר, את מוזמנת לספר על כך כאן. ואני מאחל לך שינה טובה יותר, דרור

25/11/2000 | 10:52 | מאת: ד"ר פלד פסיכיאטר

כדי לאבחן הלם קרב כחלק מתיסמונת פוסט-טראומטית גורם הדחק אמור להיות מאד מאד קיצוני - חוויה מיוחדת בקיצוניותה

מנהל פורום טראומה והלם-קרב