הלם קרב

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

20/11/2000 | 14:53 | מאת: ricky

דרור שלום שמי ריקי ואני בת לפגוע הלם קרב ממלחמת יום כיפור שלא טופל במהלך המלחמה (לא ידעו כיצד יש לטפל בו ועל כן אישפזו אותו בהדסה עין כרם תוך שהוא עובר במחלקות השונות ללא קבלת טיפול תרופתי או פסיכולוגי) . ברצוני לדעת האם יש דרך לעזור לאנשים שזמן רב חלף מאז הפגיעה שלהם ולמרות טיפולים קבוצתיים או אישיים לא היה שיפור משמעותי, האם יש צורת טיפול או תמיכה שהיא יכולה להיות יעילה גם במרחק של 30 שנה? אודה על תשובתך

שלום ריקי, הסיפור שאת מספרת חוזר על עצמו במשפחות רבות. אינני רוצה לייעץ לך כאן בנוגע לשיטת הטיפול, משום שאינני מכיר את פרטי המקרה ואת תולדותיו. עם זאת, אני אופטימי, ואני מאמין שיש דרכים רבות לטיפול. ניתן לפנות לעמותת נט"ל ולבקש מידע על קבוצות תמיכה, או להצטרף לקבוצות התמיכה ב'קוגיטו, בית-ספר לפסיכותרפיה'. (תוכלי למצוא כתובות בתשובה שהשבתי לנירה). אני משער שקשייו של אביך השפיעו גם כל חייך, ועל כך לא כתבת כלום. אשמח אם תשתפי אותי, ואת משתתפי הפורום, בסיפור האישי שלך. בכך תוכלי לסייע במשהו לאחרים שעוברים חוויות דומות. דרור

מנהל פורום טראומה והלם-קרב