לילה טוב, רוז

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

רוז יקרה, בנוגע לספירה, אני זוכר ששמעתי פעם שליהודי דתי אסור לספור, לא זכור לי למה, ולכן סופרים כך: לא אחד, לא שניים, לא שלושה וכו'. אני הולך לישון, ולפני שאעלם אני מתנצל אם במשך הערב הייתי קצת תוקפני. הכל נעשה באהבה. והלוואי ותסיימי כבר את הספירות, ותלכי גם את לישון. דרור

03/01/2001 | 23:52 | מאת: רוז

אסור לספור אנשים דרור, ו..לא לא הכרתי את זה, אבל את האמת סופרים בעזרת פסוק (שוב פסוק) : הושיע את עמך וברך את נחלתך ורעם ונשאם עד עולם 10 מילים, וכשגומרים את הפסוק, מתחילים מהתחלה, זה בגלל שאנחנו מאמינים שכשסופרים אנשים זה מביא להם מזל רע, ויכול להזיק להם.

נכון, עכשיו אני נזכר. בילדותי גרתי בבית דו-משפחתי עם משפחה חרדית, והדברים נחרתו במוחי. אבל חלקם התעמעמו עם השנים, והנה שבת והזכרת לי. אז גם היום למדתי משהו. תודה,

מנהל פורום טראומה והלם-קרב