השפעות של פוסט טראומה על רבדים אחרים בחיים

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

08/05/2023 | 23:46 | מאת: דנה

היי, כבר כמעט שנה שאני מאובחנת עם פוסטראומה, אחרי שנות הדחקה. אני יודעת שפוסט טראומה יכולה לגרום להמנעות. המנעות ממקומות שמזכירים את הטראומה, ריחות מצבים וכו'. זה נכון מאוד לגביי. השאלה שלי היא: האם יש קשר בין התכונה הזאת של פוסט טראומה - המנעות - לעניינים אחרים בחיים? כי מקומות הם דבר מאוד משמעותי אצלי. וריחות, ובגדים, והכל - אני מרגישה תחושות בצורה הרבה הרבה יותר חזקה מאשר כל מי ששאלתי. לדוגמא, אם קרה לי משהו לא מאוד נחמד איפשהו, אני אמנע מאוד להגיע לשם. גם אם זה לא דבר רע עד כדי טראומה. פתאום קלטתי שזו אותה התנהגות עם עניינים שמזכירים לי את הטראומה, כמו עניינים אחרים בחיים. כאילו אימצתי את ההמנעות לכל רבד בחיי, כשהיא לא הייתה אצלי לפני החשיפה של הטראומה. האם לפי מה שידוע זה דבר שיכול להיות קשור, או תכונה שמגיעה ממקום אחר? תודה רבה

שלום דנה, פוסט-טראומה היא תופעה מורכבת, והיא מופיעה אצל כל אחד באופן שונה. הסימפטומים הפוסט-טראומטיים משפיעים על כל אורחות-החיים, וכך גם ההימנעות. כדאי לך להתייעץ עם מומחה לטראומה, כדי לחפש דרכים לשפר את חייך. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב