פוסט טראומה - בריונות ביסודי

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

05/04/2023 | 20:04 | מאת: רינה

שלום, אשמח מאוד לעזרתך. האם חוויה של בריונות ( ברובה מילולית ) בתקופה הצעירה ולאורך זמן ( גילאי 6 - 13 ) יכולה לגרום לפוסט טראומה או למשהו דומה לה? איך ניתן לבדוק את זה, והאם אחרי חוות דעת אחת, אפשר לקבל חוות דעת נוספת של פסיכיאטר? אמנם אני מבינה שקשה לדעת בדיוק ללא פירוט האירועים עצמם, אבל אשמח לתשובה כללית על השאלה. תודה רבה על העזרה

05/04/2023 | 20:18 | מאת: רינה

אוסיף דברים שבגללם אני חוששת שאולי מדובר בפוסט טראומה: אירועים חברתיים דומים מוציאים ממני תגובה מתגוננת ולחוצה, מצבים עם פוטנציאל חברתי דומה מלחיצים אותי ואני נמנעת מהם כמעט לחלוטין, דיבור דומה מוציא ממני צד תוקפני, פחדים והרגשה מציפה של חוסר עונים. לאחרונה, העלאה של האירועים והתקופה הזו בטיפול הפסיכולוגי גרמו לי לתחושת מצוקה ודיכאון שלא קרו לי בהעלאת נושאים 'קשים' אחרים, וההרגשה מצליחה קצת להרגע רק כשאני מסיחה את דעתי משם בכוח, וגם זה לא לגמרי. אני מרגישה את הנוכחות של הדריכות והחרדה בכל זמן שאני סביב אנשים, אני תמיד מרגישה לא בטוחה וחוששת שהכוונות שלהם הם לצחוק עליי ולהשפיל אותי גם אם בהתבוננות מעמיקה יותר ברור שזה כנראה לא המצב. בגלל המצוקה הגדולה שאני מרגישה לאחרונה וחוסר היכולת שלי לשכך אותה, אני רוצה לבדוק שלא מדובר במקרה בבעיה של פוסט טראומה. שוב תודה רבה מראש על העזרה שלך.

שלום רינה, פוסט-טראומה היא תגובה מאוחרת לאירוע קיצוני המערער בבת-אחת את תחושת הביטחון ומעורר חרדה קשה. ודאי שאת יכולה לפנות ולבקש חוות-דעת נוספת, וכדאי גם לפנות למומחה לטראומה, פסיכותרפיסט או פסיכולוג, שיוכל לסייע לך. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב