טיפול ריגשי בטראומה מורכבת

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

06/12/2022 | 22:11 | מאת: רות רות

שלום, אני הולכת לטיפול ריגשי ועלה נושא של התעללות מהילדות. רציתי לשאול, האם זה הגיוני שפתיחת הנושא הזה בטיפול גרמה לי ממש לדיכאון עד כדי שהתחלתי טיפול תרופתי, על אף שעד היום הייתי בריאה לחלוטין?

שלום רות, התעללות בילדות היא מקור לטראומה קשה. לרוע המזל, טראומה אינה מחלה ולכן לא ניתן לרפא אותה. ככל שמשחזרים את הטראומה הסימפטומים הפוסט-טראומטיים עלולים להחמיר. יש דרכים רבות להתמודד עם טראומה וללמוד לחיות איתה, ובעיקר תמיכה של הסביבה הקרובה וטכניקות הרפיה (נשימה, מדיטציה, פעילות גופנית, פעילות יצירתית). טיפול תרופתי אינו מרפא את הטראומה. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

06/12/2022 | 23:18 | מאת: רות

תודה רבה, לפי תשובתך, נראה כי לא כדאי לשחזר את הטראומה. הבנתי נכון?

נכון.

06/12/2022 | 23:43 | מאת: רות

לדעתך נכון יותר להדחיק?

מנהל פורום טראומה והלם-קרב