האם זה פוסט טראומה?.

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

12/02/2022 | 20:55 | מאת: Keren

בת 36, יש לי אחות שגדולה ממני ב 4 שנים, לאורך השנים לא היינו כה קרובות, היא תמיד ניסתה להתקרב ואני דחיתי עקב אישיות ביקורתית ותוקפנית מאד, כיום היא אם חד הורית ואני עד היום לא מצליחה לדבר את עצמי ואת מה שאני מרגישה מולה, יש לה גישה לא יפה לפנות אליי בזה שהיא מאשימה אותי כי אני לא אחות מספיק טובה כי לא עוזרת לה עם הילדה, במצבי לחץ כעסים וצעקות אני קופאת ומשתתקת ומתחילה לבכות, לא מסוגלת לעמוד מולה או להתעמת או להוציא הגה אני מרגישה קושי לשאת את זה כבר. גם כשאני מנסה להתקרב זה אף פעם לא מספיק לה והיא כל הזמן שמה אותי בעמדה של אותה ילדה שלא מצליחה לדבר האם זה אכן נשמע כטראומה? תודה

שלום קרן, בדרך-כלל טראומה היא אירוע קיצוני המערער את תחושת הביטחון שלנו. קיימת גם טראומה מורכבת הנוצרת על-ידי רצף של אירועים מאיימים. מה שאת מתארת הוא הבדלים אישיותיים בינך לבין אחותך, המונעים מכן לקיים קשר המבוסס על אמון, אהבה וביטחון. אם חשוב לך לשקם את הקשר עם אחותך כדאי לך לפנות לטיפול, ובשלב מאוחר יותר להציע לאחותך טיפול משותף. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

13/02/2022 | 09:34 | מאת: Keren

חשוב לציין כי לאורך חיי חייתי בהסתרות ובעולם רגשי לבד, עד היום אני בקושי מספרת את עצמי מולה אין לי אפשרות להוציא הגה, אני בפחד מולה, יש לי תחושת מחנק, כל הזמן אני זו שצריכה להבין אותה אבל לי אין זכות קיום בטוחה שיש דברים בגו וזה יושב חזק גם על העבר השאלה אם זה נשמע כמורכבת, או הטראומה חד פעמית

שלום קרן, בפורום באינטרנט אינני יכול לאבחן אותך, אלא רק להתייחס באופן כללי לנושאים הקשורים בטראומה. מה שאת מתארת אינו דווקא סימפטומים של פוסט טראומה, אלא קושי בקשר עם אחותך. כדאי לך מאוד לפנות למטפל שיסייע לך להבין את הקושי ואת מקורותיו, וגם להציע דרכים להתמודד איתו. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב