מחלה כרונית,טראומה ונזק נפשי

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

18/08/2021 | 17:42 | מאת: א.ל

שלום, אני בחור בן 28. גילו אצלי באיחור רב לצערי(עקב התנהלות רשלנית) מחלה אוטואימונית שגורמת לנשירה הצטלקותית בלתי הפיכה של השיער, ליכן פלנופילריס. איבדתי את רוב שיער הראש,חלק מהגבות,שיער גוף,ריסים בפרק זמן מאוד קצר. כיום אני לא מזהה את עצמי במראה. אני מסתובב עם יחידת שיער שאמנם יפה וטבעית אבל זה פשוט לא אני. כיום מטופל בתרופות לא פשוטות של דיכוי חיסוני(מתוטרקסט,פלקוויניל,סטרואידים) לנסות עצור את המחלה. ניסיתי טיפול פסיכולוגי זה לא עזר. נוגדי דכאון למיניהם גם לא עזרו והאמת שאני כבר לא כל כך אוהב לחיות בתצורה הנוכחית. נשמע קלישאתי אבל אני נשאר פה רק בשביל החברים והמשפחה. אני סטודנט לרפואה ויש לי זכרון מעולה ואני לא חושב שאני אי פעם אצליח לשכוח את מי שהייתי לפני זמן לא רב ואני לא יודע איך ממשיכים מכאן. אני מאמין שחיים עם איכות חיים ירודה וסבל הם חיים שלא שווה לחיותם(ההשקפה האישית שלי). האם יש תקווה או שנדונתי בחיים האלה לסבל נפשי לצמיתות? האם יש כדור שיוכל למחוק את הזכרון של מי שהייתי לפני זמן לא רב?מעבר לכך, אני כל יום מתעורר בבוקר עם המחשבה של מה האסון הבא שייפגע בי היום. המחלה הותירה בי צלקת פיזית ונפשית ונראה ששום דבר לא יכול לעזור. אשמח להצעות להתמודדות. תודה רבה, מתנצל אם זה היה ארוך,א.ל

שלום א.ל., לא קשה לחוש בסבל שאתה חווה, ובטראומה שהשינוי הקיצוני הזה עורר. אתה שואל אם יש תקווה או שנדונת לסבל נפשי לצמיתות. אני מאמין שיש תקווה. הסבל הוא תחושה סובייקטיבית ויחסית, ויש דרכים רבות להתמודד איתו. אני משער, שכסטודנט לרפואה אתה יודע שאין כדור שיוכל למחוק את הזיכרון של מי שהיית לפני סמן לא רב, וגם אין צורך בכך. אמנם כתבת שניסית טיפול פסיכולוגי, אבל לא כל טיפול מתאים לקושי שלך. אני מציע שתפנה לפסיכותרפיסט אקזיסטנציאלי, שזה תחום ההתמחות שלו. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב