הכרת משרד הבטחון כנכה צה"ל

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

25/05/2019 | 15:01 | מאת: מיכל שוסטרמן

שלום רב אחי בשנות ה50 לחייו נפגע נפש כתוצאה מטראומה שארעה בתקופת הטירונות בשנת 1984 באחת מהסיירות בצהל. אחי מעוניין לקבל הכרה כנכה צהל. מאחר ואחי מתקיים מקצבת נכות הוא מעוניין לקבל יצוג של עורך דין על בסיס אחוזים בלבד. אודה על תשובתך מיכל

שלום מיכל, קשה מאוד להוכיח את הפגיעה לאחר שלושים וחמש שנים, ויש צורך במסמכים ובעדויות שקשה להשיג. הוועדות הרפואיות של אגף השיקום עושות הכל כדי להכשיל את מי שמבקש הכרה כהלום-קרב, והתהליך הזה ארוך ומתיש, משפיל מאוד, ועלול להחמיר את הפגיעה. גם מי שזוכה להכרה צריך להיאבק על זכויותיו. בדרך-כלל, זה תהליך שאורך שנים אחדות, ובסופו אפשר לקבל אחוזי נכות נמוכים, וצריך להגיש ערעורים ובקשות החמרה לקבלת אחוז הנכות המתאים. התגמולים אינם גבוהים במיוחד, ואינני בטוח שכדאי להתאמץ בשבילם. אינני מכיר את עורכי-הדין המייצגים הלומי-קרב, ולכן לא אוכל לייעץ בנושא זה. אני עצמי עברתי את התהליך הזה באופן מהיר יחסית (כשנתיים-שלוש), אבל אינני ממליץ לאיש להתנסות בו. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב