הלם פיגוע

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

19/11/2000 | 19:26 | מאת: גלעד

שלום דרור. לפני כמה שנים ניצלתי מפיגוע באוטובוס בירושלים. הפגיעות הפיזיות היו קלות יחסית, אך עד היום אני מתעורר לפעמים באמצע הלילה ממראות זוועה של פצועים והרוגים. הדבר קשה ביותר בעיקר כשמראות כאלו חוזרים על עצמם, וכשאני רואה בטלויזיה מכוניות תופת שמתפוצצות או מטעני חבלה בכל מיני מקומות בארץ ובעולם, אני נרעד כולי ולא יכול להרדם אחר כך במשך כמה ימים. האם הפורום שלך מיועד גם לאנשים כמוני הרוצים לדבר על החוויות הקשות שעברו אז ועוברים היום גם בעקבות פיגועי טרור? אודה לך על תשובתך גלעד

שלום גלעד, כן, הפורום הזה מיועד בדיוק לאנשים כמוך, שרוצים לחלוק את החוויה הקשה שחוו עם אחרים. לפי התיאור שלך אני מבין שלא לקית בהלם בעקבות האירוע, אבל הזיכרונות עדיין שבים ותוקפים אותך. אני רואה בכך מעין הלם-קרב סמוי, המשפיע לאורך זמן על כל מי שחווה חוויה טראומתית. גם אני, כמוך, שבתי וחלמתי על המלחמה מספר שנים לאחר שהסתיימה, והייתי מתעורר בבעתה ומתוך תחושה שזה עתה הייתי שוב בשדה הקרב. היכולת לספר על כך מאפשרת לנו להתמודד עם האירוע טוב יותר, ולפתח כלים לחיות איתו. אם תרצה לספר כאן על החוויה האישית שלך, אתה מוזמן. דרור

מנהל פורום טראומה והלם-קרב