בני היה מעורב בקרב קטלני בשירותו.

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

29/11/2000 | 06:35 | מאת: דבי

בני היה מעורב בקרב קטלני בשירותו הצבאי בו נפלו מספר חברים שלו לעיניו וונפצעו רבים . מאז אותו קרב הוא ישן עם אור דלוק בחדרו תמיד ולעיתים יש לו תחושה של עמידה על קרקע לא יציבה (כמו עמידה על סירה קטנה בלב ים סוער) .פניותיו למשרד הביטחון נענו עד כה בבדיקות גופניות בלבד ונשללה זכותו לנכות .האם יכול להיות אלה סימנים של הלם קרב מאוחר?

דבי יקרה, מן המעט שתיארת קשה לדעת אם אכן מדובר בהלם-קרב או בתופעה אחרת, אך האפשרות נשמעת סבירה ביותר. ההתנסות שאת מתארת עם משרד הביטחון מתאימה לזו של נפגעים אחרים בהלם-קרב, שגם הם נדחים שוב ושוב, בנסיון למנוע מהם הכרה כפגועי הלם-קרב, טיפול ופיצוי. האם סיפרת לבנך על הפורום הזה? מדוע שהוא לא יצטרף אלינו ויקבל מעט סיוע מאחרים שכבר עברו את המסלול הקשה של ההכרה במצבם? את גם יכולה, כמובן, לפנות לעמותת משפחות נפגעי הלם-קרב, שנועדה לסייע בדיוק במקרים כאלו, ואני בטוח שדבי וחבריה ישמחו לסייע לה. וכמובן, את מוזמנת להמשיך ולשתף אותנו בלבטים, כדי שנוכל לסייע כמידת יכולתנו. אני מקווה שאת אינך מרימה ידיים. דרור

מנהל פורום טראומה והלם-קרב