החלמה מקורונה וחזרה הביתה

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

15/12/2020 | 20:02 | מאת: אמיר

שלום לך ד"ר, אני בן 45,אובחנתי כחולה קורונה בתאריך 2/12 ומאז יצאתי מהבית ועברתי ליחידת דיור כיוון שאני מתגורר עם הורים קשישים בגילאי 80 עם מחלות כרוניות. את התסמינים התחלתי להרגיש ביום ראשון 29/11 בלילה. ביום שבת קיבלת מרופא המשפחה תעודת החלמה אך ביקש ממני לא לחזור הביתה מחשש להדביק את ההורים ובתאריך 12/12 עברתי בדיקה שיצאה חיובית.נתבקשתי ע"י הרופא לעבור שוב פעם בדיקה ביום חמישי 17/12. היום 15/12 אני עדיין בבידוד ומחוץ לבית, השאלה אם אני יכול לחזור הביתה ולהתגורר עם הוריי הקשישים ואם אין סכנה כשאנו משתמשים באותה מקלחת "יש אחת בבית" ובאותם שירותים וכלי אוכל. האם אני צריך לחכות לבדיקה שלילת ולחזור הביתה? אני מאוד חושש להדביק את הוריי ומוכן לחכות כמה ימים ורק לא להדביקם. יש לציין שבעבודה לא מוכנים שאחזור לעבודה בלי תוצאה שלילית. תודה

15/12/2020 | 21:24 | מאת: יעל

איש יקר קודם כל בריאות. שנית איך אתה החלמת אם התשובות יוצאות חיוביות. כל עוד אתה חיובי אתה אמור להיות בבידוד. משמע לא רק לא לחזור הביתה אלא גם לא להסתובב. ברור שלא לחזור הביתה. מציעה לך להתקשר כוכבית 5400 יתנו לך מענה. הרופא סתם שיחרר אותך לפי נוהל שהיום לא צריך בדיקה. אגב אתה לא חייב לחכות עד 17.12 יש מתחמי היבדק וסע ברחבי הארץ לוקח לפחות שבועיים וחצי בממוצע להחלים מקורונה.

שלום אמיר, אני הייתי מחכה לפחות עד לקבלת תוצאת הבדיקה של ה- 17.12. הרבה בריאות אפי

16/12/2020 | 11:04 | מאת: אמיר

אני רוצה לחכות לבדיקה של ה 17 בתקוה שתצא שלילית. הנוהל כיום הוא שנותנים תעודת החמלמה אחרי 10 ימי מחלה במידה ואין תסמינים משמעותיים. מי את בבקשה יעל שעונה במקום הרופא?

16/12/2020 | 14:56 | מאת: מלי

בגל הראשון השאירו חולים בבידוד למשך 7 שבועות! (שכנים שלנו) יצאה להם תשובה שלילית ואז שוב חיובית כך כמה פעמים, האנשים "טיפסו על הקירות" רק לאחר מכן פורסמו מחקרים שהחל ביום ה-7-9 גם עם החולה חיובי הוא כבר לא מדבק, ולכן שינו את הנהלים,

מנהל פורום וירוס הקורונה