חיסוניות - עומס חיסוני

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

13/12/2020 | 10:00 | מאת: אורלי ניצן

בוקר טוב. רקע: אני בת 65. חוסנתי בחיסון ראשון נגד דלקת ריאות לפני כשנתיים. לפני כחודש בחיסון המשלים "פרבנר", ולפני כשבועיים - לראשונה בחיי (לא הרגשתי צורך לפני, והומלץ לי מאוד לעשות זאת) - חוסנתי נגד שפעת. מאחר ויש בכוונתי להתחסן - מתישהו - גם נגד נגיף הקורונה, שאלתי היא: מאחר ולמשל בין שני החיסונים ננגד דלקת הריאות היה צורך (עפ"י פרוטוקול משרד הבריאות) לפחות שנה, ולאורהטווח הקצר (כשבועיים) בין שני החיסונים האחרונים שקיבלתי, האם התחסנות תוך החודשים הקרובים גם נגד נגיף הקןרונה לא אמור לפגוע ביעילות ובאפקטיביות של החיסונים או כל השלכה אחרת בהקשר זה. (שאלה ארוכה..). שבוע טוב ותודה רבה ו-בריאות. אורלי ניצן

שלום אורלי, סביר שתוכלי לקבל את חיסון ה'קורונה' ברגע שהוא יוצע לך (להזכירך, כיום הוא עדיין לא מאושר לשימוש בארץ) בלי קשר לחיסונים הקודמים שאותם קיבלת (כמתואר בשאלתך) ומבלי לפגוע ביעילותם. הרבה בריאות אפי

13/12/2020 | 12:09 | מאת: אורלי ניצן

אפי, דר' הלפרין - תודה רבה על תשובתך התמציתית (לעומת שאלתי, המאוד ארוכה...) והמועילה. הערה אחת: החיסון נגד נגיף הקורונה כבר אושר (אישור חרום של ה-FDA). ובארץ - לפחות עפ"י המפורסם כמעט בכל כלי התקשורת - מתחילה הערכות לחיסון רוב הציבור עפ"י תיעדוף התלוי בקצב הגעת החיסונים לארצנו. שבוע טוב וחג-חנוכה שמח ומלא אור (אור - מטפורית וגם לא) . ובריאות!

מנהל פורום וירוס הקורונה