משמעות תוצאה שלילית בבדיקה סרולוגית

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

26/11/2020 | 23:04 | מאת: ישראל

שלום בבדיקה סרולוגית בקופ"ח התוצאה שלילית. גם לא ידוע על קורונה בעבר. מה משמעות של תוצאה שלילית? כמה זמן אחורה זה בודק? בבדיקות סרולוגיות בבתי חולים מקבלים גם כמות של נוגדנים, בקופ"ח לא מופיעים נתונים אלא רק תוצאה שלילית. האם תוצאה שלילית זה אומר שאין בכלל נוגדנים או שיכול להיות כמות נמוכה ועדיין מגדירים את זה כתוצאה שלילית? (בהנחה ויש כמות קטנה זה לכאורה מעיד על קורונה בעבר) תודה

שלום ישראל, 1. תוצאה 'שלילית' לנוגדני 'קורונה 'פרושה שלא נמצאו נוגדנים בכמות שהיא מעל לסף מסוים שהוגדר ע"י המעבדה שביצעה את הבדיקה. 2. המשמעות של המצאות נוגדנים מתחת לסף הזה יכולה להעיד על תחלואה בנגיף ה'קורונה' החדש בעבר, על תחלואה בנגיפי קורונה אחרים בעבר, או על 'רעשי רקע' מסיבות אחרות. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה