נגיף הקורונה - חיסוניות

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

19/08/2020 | 10:21 | מאת: אורלי ניצן

שלום. מה המשמעות של המושג "חסינות צולבת" ? תודה רבה ויום טוב. אורלי ניצן

שלום אורלי, חסינות צולבת היא מונח שמתייחס לתופעה בה תגובה חיסונית שהתפתחה כתוצאה מחשיפה לפתוגן כלשהו מגינה באופן חלקי או מלא גם מפני תחלואה בפתוגן אחר (בד"כ כזה שדומה לראשון). הרבה בריאות אפי

19/08/2020 | 11:17 | מאת: אורלי ניצן

דר' אפרים הלפרין. תודה רבה, על התשובה התמציתית, הבהירה והמבהירה. יום טוב, וכן - בריאות!

19/08/2020 | 11:33 | מאת: עירן

האם ייתכן מצב הפוך, כלומר שתחלואה וחיסוניות לפתוגן א' גורמת לתחלואה מוגברת בחשיפה לפתוגן ב' שדומה ( או שונה ) לפתוגן א'? יש דוגמאות?

שלום עירן, זה אפשרי. דוגמה: דנגי. הרבה בריאות אפי

19/08/2020 | 16:58 | מאת: עירן

דנגי ואיזה עוד פתוגן?

נגיף דנגי מזן אחד ונגיף דנגי מזן אחר.

מנהל פורום וירוס הקורונה