האם יש חובת בדיקת קורונה?

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

07/06/2020 | 20:48 | מאת: שמואל

שלום, כידוע לא כל תסמין חום, עייפות, שיעול וכדומה הוא קורונה בהכרח. השאלה שלי אם לאדם יש תסמינים כאלה האם חלה עליו החובה על פי חוק/צו לבצע בדיקה לא נעימה של החדרת מטושים לאף או כל בדיקה אשר תהיה עבור הקורונה? או שהחובה היחידה היא הישארות בבידוד?

שלום שמואל, לאדם עם תסמינים "דמויי קורונה" מומלץ להתקשר לרופא/ת המשפחה שלו או למוקד הארצי (5400*) כדי לקבל הנחיות מתאימות כיצד עליו לנהוג. עד לקבלת תשובה עליו להימנע ממגע עם אנשים אחרים. אינני מכיר חוק שמחייב אדם כזה לעבור בדיקה כלשהי (אך עליו לקחת בחשבון שסירוב לעשות בדיקה עשוי לגרום לכך שהוא יחויב בבידוד גם אם איננו חולה או נשא). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה