האם הקורונה יכול להמצא במגשית מזון

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

01/05/2020 | 22:09 | מאת: יעקב

שלום לרופא אני בגיל מעל 61, רוצים להביא לי מגשיות מזון שאחמם במיקרו, מטעם אנשים שקשורים לעמותות, איני יודע מימי המזון, עברה בי המחשבה והיות ואין לדעת מי מכין אוכל זה , האם יתכן מצב ו מישהו שנושא את וירוס הקורונה, מכין את האוכל הזה, האם ניתן להידבק, אם על ידיי מגע עם המגשית, או ממש לאכול את המזון, האם הוירוס יכול לשהות שם? מה ידוע על מצב כזה, ?נכון למידע שיש

02/05/2020 | 01:17 | מאת: ל

היי יעקב. ראשית עדיף לא לאכול בחוץ. אבל.... וירוס לא עמיד בחום מעל 65 מעלות לכן חימום במיקרו ישמיד אותו. כלומר אוכל מבושל שאתה מחמם אותו הכל תקין. יחד עם זאת, אפילו פרופ' קרסו אמר, שהוא למשל לא היה נוגע בסלטים שליד וברטבים. יש לציין שמזון שנשלח לעמותות מבקשים מהמכינים שמזון יהיה כזה שמחממים שהגשה תהיה בקערית חד פעמית ולשים כפפות. בהצלחה

שלום יעקב, הסיכוי שנגיפי 'קורונה' ימצאו במזון מוכן שנשלח לבתים נחשב כנמוך ביותר. זאת ועוד, אם מדובר במזון שעובר חימום במיקרוגל, אין זה סביר שהנגיף ישרוד את החימום הזה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה