רוצה לעשות רישיון נהיגה

דיון מתוך פורום  הערכת כשירות נהיגה ושיקום בריפוי בעיסוק

20/11/2021 | 23:44 | מאת: גילי

היי, אני בחורה בת 20 רוצה לעשות רישיון נהיגה, אני סובלת מפגיעה ביד שמאל ורגל ימין, רגל ימין בסימן חזרה לתפקוד, ואני ימנית, השאלה שלי היא כמה זה מסובך לעשות במצבי רישיון נהיגה, ואיפה אפשר להתחיל בירור בעניין....

שלום גילי, רא/שית החלמה מהירה. לא ציינת הסיבה למגבלה עימה את מתמודדת. אבל- אם יש מגבלה תפקודית באחת מ-2 הידיים שיכול להגביל אפשרות שליטה על ההגה, יתכן ותצטרכי לכל הפחות תפוח על ההגה. ובכל מקרה בו יש צורך להתקנת אביזר לנהיגה שמאפשר נהיגה בשינוי מכאני ברכב- יש צורך בדיווח למכון הרפואי לבטיחות בדרכים (מרב"ד)/רשות הרישוי, בכדי שיחליטו את אופן הנהיגה הספיציפי לך וזה יירשם ברישיון...באם צפוי שהגפיים יתאוששו, בהחלט יתכן שכדאי להמתין. מציעה להתייעץ עם הצוות המטפל שלך (רופא/ה, מרפא/ה בעיסוק).

מנהל פורום הערכת כשירות נהיגה ושיקום בריפוי בעיסוק