דמנציה קלה בטיחות נהיגה

דיון מתוך פורום  הערכת כשירות נהיגה ושיקום בריפוי בעיסוק

24/11/2019 | 08:20 | מאת: אייל

אבי בן ה 85 סובל מדמנציה קלה. אני חושש שהדבר פוגע בבטיחות הנהיגה שלו. האם יש לכם המלצה, כיצד לסייע לנו לקבל החלטה, מה נכון לעשות?

שלום אייל, סוגיה זו מתעוררת במשפחות רבות...ההורה משוכנע שנוהג מצויין, והמשפחה מודאגת... בהחלט כדאי ורצוי להעזר בשירותי ההערכה במרכזים לאבחון ושיקום כישורי נהיגה כמו המכון בבילינסון ובמרכזים אחרים בארץ. במרכזים /מרפאות אלו, מרפאים בעיסוק מומחים בודקים את המיומנויות הנדרשות לנהיגה, כמו כן משולבת בהערכה הערכת נהיגה בפועל, במידה ומתאים לבצע הערכה כזו, בשיתוף מורה לנהיגה. הערכות אלו, נותנים לנבדק ולמשפחתו מידע ברור לגבי שאלת כשירות הנהיגה בזמן רגיש זה בחיים. המעריכים הנם אנשי מקצוע , המלווים את הנבדק והמשפחה במקצועיות ורגישות, גם אם מומלץ לפסוק מלנהוג. בברכה, פנינה

מנהל פורום הערכת כשירות נהיגה ושיקום בריפוי בעיסוק