הפרעת קשב וריכוז ורישיון נהיגה

דיון מתוך פורום  הערכת כשירות נהיגה ושיקום בריפוי בעיסוק

12/11/2019 | 10:10 | מאת: דני

שלום, יש לי בן עם הפרעת קשב וריכוז. הוא רוצה להתחיל ללמוד נהיגה. אני קצת חושש...האם יש קשר בין הפרעות קשב ובטיחות בנהיגה? כהורה, איך אני יכול לסייע לו?

שלום רב, יש אכן קשר בין הפרעות קשב לבטיחות בנהיגה. במחקרים רבים נמצא שלצעירים עם הפרעת קשב, סיכוי של פי 4 להיות מעורב בתאונות. כהורה, הייתי מציעה- אם אפשרי, לדחות את גיל התחלת הלימוד נהיגה. המוח, עדיין ממשיך להבשיל ולהתפתח וככל שמתפתחים מבנים מוחיים, כך גם משתפרים מנגנונים של בשלות ואחראיות הנצרכים כל כך בנהיגה. בנוסף- יש מכון לכוון את הבן להתייעץ עם מרפאה בעיסוק על השלכות הפרעת הקשב על הנהיגה. כיצד לנהל את לימוד הנהיגה, מה חשוב להדגיש, ממה חשוב להימנע. בנוסף- יש לנסות למצוא לבן מורה נהיגה עם ניסיון בהוראת נהיגה לצעירים עם הפרעת קשב. לצד זאת- חשוב לשדר לבן את בטחונך בו! על כך שאתה מאמין שאם הכוונה נכונה, יוכל להיות נהג טוב, עצמאי בעל הרגלי נהיגה טובים.

מנהל פורום הערכת כשירות נהיגה ושיקום בריפוי בעיסוק