מנינגיומה הלוחצת על עצב הראיה- ניתוח או הקרנות

דיון מתוך פורום  גידולי מוח ורדיוכירורגיה

07/02/2024 | 11:40 | מאת: יעל

היי בת 60, התגלתה לי באקראי מנינגיומה בטוברקולום סלה. המימדים 9*9*6 מ"מ, היא לוחצת על עצב הראיה וכתוצאה מכך הוא עקום ולא ישר כמו העצב השני. היא גם מתחילה קצת להיכנס לתעלה של הראיה. בבדיקות שדה הראיה oct - הבדיקות תקינות. ניואופטלמולוגית קבעה מעקב לעוד 5 חודשים. ניורוכירורג קבע גם מעקב לעוד 5 חודשים. בפגישה עם הניורוכירורג הוא אמר שהטיפול הוא ניתוח. שהוא לא ממליץ על הקרנות כי הן יכולות לפגוע בעצב, הן רק מונעות גדילה ולפעמים כלל לא משפיעות, וניתוח אחריהן מסובך יותר. אני מאוד מאוד חוששת מניתוח מוח. הוא לא ממליץ על הקרנות. אם אני ארצה הקרנות, איך אני פוגשת רופא שמתעסק בהקרנות? כאילו אם הוא לא ממליץ, אז מי אמור לתת לי הפניה לרופא כזה? אם הניורוכירורג ממליץ להתנתח והמטופל מסרב הקופה יכולה להשאיר אותי בלי טיפול ולא לאשר לי הקרנות? אני עדיין לא גבשתי דעה אם ניתוח או הקרנות והייתי רוצה לשמוע עוד דעות של מומחים, זה בעצם רק רופא פרטי? תודה, סליחה על האורך.

הרופא המטפל אמור להציג בפניך את כל אופציות הטיפול ומתוכן להמליץ על האופציה המועדפת בעיניו. זו זכותך המלאה להיפגש עם רופא קרינה על מנת לשמוע מימנו ישירות על היתרונות והחסרונות הכרוכים בטיפול בקרינה. רופא קרינה (radiation oncologist ) יש בכל מרכז נוירוכירורוגי. בכל מקרה ההחלטה הסופית על צורת הטיפול תתקבל אך ורק על ידך.

מנהל פורום גידולי מוח ורדיוכירורגיה