שאלה חשובה בקשר נוירונים במוח mri

דיון מתוך פורום  גידולי מוח ורדיוכירורגיה

20/11/2023 | 03:49 | מאת: Mri מוח

האם בבדיקת MRI של המוח ניתן לזהות ולהבדיל בין ארבעת הגרעינים הללו? 2) האם בבדיקת MRI של המוח ניתן למדוד את הגודל והנפח של כל אחד מהגרעינים הללו? 3) האם בבדיקת MRI של המוח ניתן לבדוק מהי רמת הצפיפות של תאי העצב בכל אחד מהגרעינים הללו? 4) האם בסרטון בדיקת MRI של המוח ניתן לראות פעילות חשמלית כלשהי של תאי העצב בגרעינים הללו? 5) אם לא MRI , האם ישנה בדיקה כלשהי, אשר כן ניתן לראות באמצעותה את תאי העצב בהיפותלמוס ? תודה לך מקרב לך שאתה נמצא כאן בשבילנו להשיב על שאלות 🙏

הרזולוציה של בדיקת ה MRI אינה מאפשרת הדגמה של תאי עצב. בדיקת ה MRI נותנת מידע סטרוקטוראלי (מיבני) , זו אינה בדיקה שמדגימה את הפעילות החשמלית במוח.

מנהל פורום גידולי מוח ורדיוכירורגיה