טיפול בקברנומה מוחית

דיון מתוך פורום  גידולי מוח ורדיוכירורגיה

09/02/2023 | 07:09 | מאת: רוני

שלום ד"ר, התכתבנו מספר פעמים בפורום לגבי טיפולים בקרנומה מוחית, תזכורת: אובחנתי אקראית עם קברנומה: "MRI מדגים קברנומה פריאטלית ימנית על הסולקוס הפריאטו אוקסיפיטלי" היא דיממה בעבר, ללא בצקת, ללא תסמינים. ע"פ קריאה הבנתי שהטיפולים בארץ הינם ניתוח או רדיוכירוגיה. יש טיפול נוסף בחו"ל הנקרא אמבוליזציה אנדווסקולרית , זה בעצם פעולת צינטור בה מחדירים לכלי הדם המזין את הקברנומה דבק מיוחד או סלילי פלטינה המונעים את זרימת דם לקברנומה וכך "מחסלים" אותה. אודה לדעת אם שמעת משהו עם טיפול זה ? מה שעתך בנושא ? והאם אפשרי לבצע אותו בארץ תודה, רוני.

09/02/2023 | 09:46 | מאת: ד"ר עידו פלדור

לא עדיף לקיים את השיחה הזו פנים אל פנים? דיון על אופציות טיפוליות במקרה ספציפי כדאי שיתקיים בסיטואציה שמאפשרת לשאול שאלות ולענות עליהן, לא?

מנהל פורום גידולי מוח ורדיוכירורגיה