מה משמעות של מוקד בודד לא ספציפי בבקשה דוקטור

דיון מתוך פורום  גידולי מוח ורדיוכירורגיה

09/12/2022 | 13:32 | מאת: עידן

שלום דוקטור עידו היקר מה משמעות של " מוקד בודד לא ספציפי " בשפה הרפואי פשוט זה מה שרשום לי שעשיתי אמ אר איי ואינני מבין את משמעות .. אם תוכל להגיד לי את זה במילים שלך אני מאוד אשמח

10/12/2022 | 08:23 | מאת: ד"ר עידו פלדור

המשמעות היא שקשה להגיד מה זה רק על סמך ה-MRI. המפענח מתכוון שיש הרבה דברים שונים שזה יכול לייצג, לפעמים דברים חסרי משמעות ולפעמים דברים בעלי משמעות. זו דרך להגיד שיש שם ממצא, והמשמעות שלו לא ברורה. הרופא שהפנה לביצוע הבדיקה יחליט האם לעקוב, לטפל או לעשות משהו אחר.

מנהל פורום גידולי מוח ורדיוכירורגיה