טיפול ב GBM מולטי פוקאלי

דיון מתוך פורום  גידולי מוח ורדיוכירורגיה

05/12/2021 | 16:05 | מאת: נופר

שלום רב לאבי התגלה GBM מפושט .ב MRI גילו תהליך מולטי פוקאלי שמערב את ההמיספרה הצרבלרית השמאלית מכיל מספר נגעים הטרוגניים מוקפים באות פתולוגי נרחב המשתרע על גרעיני הבסיס תלמוס וגוף הקורפוס קלוזום .נגע באינסולה 2.5 סנטימטר *2.7 סנטימטר * 3 סנטימטר .נגע פרונטלי 1.8 סנטימטר .נגע בצנטרום סמיאובלה חצי סנטימטר .נגע טמפורלי פריונטריקולרי 1 סנטימטר .2 נגעים היפראינטסים ב FLAIR באונה אוקסיפטלית שאינם עוברים האדרה הציעו לנו תוכנית טיפול של הקרנות למוח וטמודל אבל אמרו לנו שהיעילות מאוד מוגבלת . האם באמת במצב של GBM מולטיפוקלי מפושט אין כל כך יעילות להקרנות וטמודל ? האם בכל זאת יש יעילות של הארכת חיים ולו במספר חודשים מועט ואם כן בכמה חודשים באופן ממוצע מדובר תודה רבה

12/12/2021 | 21:25 | מאת: ד"ר עידו פלדור

היעילות של הטיפול בגליובלסטומה מולטי פוקלית היא אכן יעילות יותר מוגבלת. בכל זאת, הטיפול הזה מומלץ כי הוא משפר את ההישרדות בהשוואה לאי טיפול. אני לא יודע לעשות הערכת פרוגנוזה בפורום.

מנהל פורום גידולי מוח ורדיוכירורגיה