כאבי ראש באים והולכים

דיון מתוך פורום  גידולי מוח ורדיוכירורגיה

25/02/2021 | 09:45 | מאת: ג

שלום יש לי את תסמונות העצב המשולש - הטריגמנלי וקיבלתי כדורי אלטרולט לחודשיים. קראתי שזו תסמונת עם בעיה מכנית שכלי דם דוחפים את העצב המשולש וזה מה שגורם לכאב. האם אחרי חודשיים של כדורים זה בעצם יפסיק את הפעולה שכלי הדם מזיזים את העצב? לא הבנתי איך כדורים אמורים להפסיק את זה. זה מרגיע כאב או שזה גם יפסיק את הפעולה המכנית הנ"ל? אני אמורה לקחת אותם חודשיים ומה אחכ? זה אמור להפסיק ולהסתדר? האם קרה שלקחו כדורים לחודשיים וזה הפסיק או שזה לכל החיים? זה מגיע ליום יומיים למספר שעות ואז נעלם ליום יומיים ואז שוב חוזר, מה גורם לזה לחזור?

25/02/2021 | 09:55 | מאת: ג

האם מגנזיום ציטראט שמרפה שרירים יכול לעזור במקום לקחת אלטרולט?

26/02/2021 | 08:08 | מאת: ד"ר עידו פלדור

זו שאלה מורכבת. אכן, בחלק מהמקרים הכאב נובע מלחץ מכאני של כלי דם על העצב הטריגמינאלי, ויש ערך בניתוח לדקומפרסיה. בדרך כלל בתחילה הכאב מטופל על ידי נוירולוג, באמצעים תרופתיים. יש מקרים שבהם הכאב נפתר על ידי התרופות, ואז אין מקום לשקול ניתוח. הגורמים שאנחנו שוקלים בזמן ניתוח הם: 1. רצונו של החולה, וההפרעה למהלך חייו. גם גילו ומצבו הבריאותי, כמובן. 2. עמידות של הכאב לטיפול תרופתי - כלומר שהתרופות לא עוזרות בכלל או לא עוזרות מספיק 3. תופעות לוואי של התרופות. 4. תלות בתרופות - מצב שבו החולה מצליח לשלוט בכאבים עם תרופות, אבל ברגע שמפסיק אותן הכאב חוזר. 5. המראה ה הדמייתי, כלומר אם רואים לחץ ב-mri או CT. חשוב לציין שיש מקרים שבהם לא רואים לחץ בצילומים, ובכל זאת האדם מפיק מניתוח, או להיפך - נראה לחץ והניתוח לא מועיל. בסיכום, אני חושב שצריך לראות אם יש שיפור בטיפול התרופתי, וכמה המצב הקיים מפריע לאיכות החיים. אני מציע לך לחשוב על השאלה הבאה: המצב הזה לא מסכן חיים באופן ישיר. בד"כ לא מתים מזה, והניתוח לא מציל חיים. השאלה היא האם הכאבים, תחת הטיפול התרופתי, הם מספיק גרועים כדי לקחת את הסיכונים (הקטנים, אך משמעותיים) בניתוח מוח.

26/02/2021 | 08:09 | מאת: ד"ר עידו פלדור

לא חושב, אבל זה לא באמת התחום שלי. צריך לשאול נוירולוג.

מנהל פורום גידולי מוח ורדיוכירורגיה