פענוח אולטרסאונד בלוטת התריס אחרי כריתה מלאה

דיון מתוך פורום  גידולי מוח ורדיוכירורגיה

29/12/2020 | 10:50 | מאת: אילנה

בסד שלום רב בה 42 לאחר כריתה מלאה בגלל גידול פפלירי ב 2013. עד כה ב.ד תקינות אולטרסאונד תקין - אחת ל 6 חודשים בממוצע. לפני כחודש נמצא thyroglobulin מדיד 1.2 כארש עד כה הי נמוך מ 0.8, לאחר בדיקה חוזרת השבוע אחר כך התוצאה חזרה להיות נמוכה מ 0.8. באולטרסאונד מהיום - במיטת אונה שמאלית בבסיס הצוואר קדמית לרמה הודגמה קשרית תת הדעת זעירה בקוטר 3.7 מ''מ . הדולר צבע לא הודגמה בה זרימה. באבחנה מבדלת בלוטת לימפה פרהטראכלית או הישנות מקומית . בסריקות לאורך בלוטות לימפה צואריות דוצ לא הוגדרו בלוטות מוגדלות או בעלות מבנה פתולוגי . אודה על עזרה בםיענוח - האם הסלוטה שהודגמה תקינה ? בשיחה הרופאה הבוגרת אמרה לי שהתוצאה תקינה, לעומת זאת במכתב כותבת אבחנה אופציונלית של הישנות - האם זה מה שעולה מהתוצאה?

05/01/2021 | 09:55 | מאת: ד"ר עידו פלדור

בלוטת התריס היא לא כל כך התחום שלי. מציע לפנות למומחה בתחום. בכל אופן נע מאחל לך בריאות שלמה

מנהל פורום גידולי מוח ורדיוכירורגיה