האם זה לחץ נוירולגי?

דיון מתוך פורום  גידולי מוח ורדיוכירורגיה

22/12/2020 | 08:29 | מאת: ס

שלום בצעתי סיטי מוח והוא תקין MRI בעוד חודש. האם לחצים מאחורי האוזן בצד ימין ובכל האיזור הימני של הפנים(רקה. לחי, עין) נחשבים לכאבים נוירופטיים/נוירולגיים? אף על פי שכנראה מדובר בשריר לחוץ בצוואר שמקרין לאזורים הנ"ל? ואיך ניתן לדעת ממה נובעים הלחצים האלה?

22/12/2020 | 15:43 | מאת: ד"ר עידו פלדור

יש הרבה גורמים שעליהם צריך לברר בהקשר של כאב. ביניהם - מיקום הכאב, האופי שלו, הקרנה, חומרה, גורמים מחמירים ומקלים, תגובה לטיפולים ועוד. התיאור של כאב, למשל כנוירלגיה, מסתמך על גורמים כאלה ועוד. בחלק מהמקרים, יכולה הדמיה לעזור במציאת הסיבה לכאב, ובחלק (אני מעריך שברוב המקרים אפילו) ההדמיה לא עוזרת למציאת הסיבה לכאב, ואז בדרך כלל הטיפול הוא בתסמיני הכאב, ולא בגורם.

30/12/2020 | 17:56 | מאת: ס

מיקום כתבתי, מאחורי האוזן הימנית יש עצם אז באיזור הזה, גם האוזן לפעמים כואבת וחמה, הרקה הימנית, הלחי הימנית , המצח הימני והעין הימנית, אלה לחצים/כאבים שמגיעים כמעט כל יום, בעבר בתדירות נמוכה יותר, העוצה בדכ בינונית, זה התקפים של 4 שעות לפעמים פחות לפעמים יותר. ההתקפים התחילו בחודש אפריל כבר 9 חודשים. האם אלה כאבים/לחצים שמפסיקים אי פעם, האם חייבים לטפל בהם או להניח להם? הנוירולוג אמר שאפשר לנסות כדורי אולטרלט אבל אני חוששת מהכדור הזה, האם זה כדור לכל החיים או זמני? איך ניתן לדעת מה יש לי באמת? למה שאקח כדור כזה חזק אם אני לא יודעת מה בעצם גורם ללחצים האלה? לפני חיסון קורונה אני אמורה להגיד שיש לי בעיות נוירולגיות או נוירופטיות? מה ההבדל בינהם?

מנהל פורום גידולי מוח ורדיוכירורגיה