אסטרוציטומה דרגה ממאיר נמוכה

דיון מתוך פורום  גידולי מוח ורדיוכירורגיה

05/05/2020 | 09:39 | מאת: יוני

היי דוקטור אני במעקב אחרי חשד לאסטרוציטומה דרגה ממאיר נמוכה אני בן 34 ורציתי לדעת כמה דברים האם גם אחרי ניתוח של הגידול החזרה של התהליך זה בלתי נמנע ? וגם אם יש חזרה זה מחייב או שלרוב בצורה יותר אגרסיבית או שיכולה להיות שוב פעם בדרגה נמוכה נגיד ?וכמה זה נכון שחיי ההשרדות זה עד 10 שנים מרגע ההבחנה ? או ש יש אנשים שחיים עם זה גם חיים מלאים נגיד ? מצטער על הרבה שאלות פשוט ממש רוצה לדעת את הדברים האלה ... תודה

05/05/2020 | 10:59 | מאת: ד"ר עידו פלדור

אני מעדיף לא להתייחס למקרים ספציפיים בפורום הזה. באופן כללי, אי אפשר לרפא אסטרוציטומה. גם אחרי כריתה שלמה של התהליך, הגידול חוזר. טווח הזמן עד לחזרה הוא מאוד משתנה מאדם לאדם. יש אנשים שאצלם יש חזרה מהירה, עמידות לטיפול ומהלך מהיר. מאידך יש חולים שהמחלה אצלם שקטה למשך זמן רב. חלק מגורמי הסיכון להתפתחות מהירה ידועים, ובחלק מהמקרים אנחנו לא יודעים למה המחלה מתנהגת כך או אחרת. לפי ההתקדמות ומהלך המחלה אנחנו מחליטים מתי להשתמש בכלים הטיפוליים שיש לנו, בהם ניתוח, קרינה, כמותרפיה ועוד.

05/05/2020 | 11:19 | מאת: יוני

תודה דוקטור ...החזרה של התהליך לרוב באופן יותר הגרסיבי שכבר עולה שלב ?

05/05/2020 | 13:10 | מאת: ד"ר עידו פלדור

לפעמים כך ולפעמים באותה דרגה

06/05/2020 | 14:50 | מאת: יוני

אני הכי מודה לך על התשובה הכנה שאלה אחרונה דוקטור כמה זה מדויק התשובה של אמ אר אס ? כי לפי האמ אר אס שזה חשוד לגליומה דרגה ממאיר נמוכה אומנם יכול להתאים לדיספלזיה .. הסיבה שנשלחתי לאמ אר אס זה בגלל שבmri הראשון כתבו הממצא אינו ברור ודורש מעקב עצם העובדה שרשום חשוד לגליומה דרגה ממאיר נמוכה זה הופך את זה לסיכוי גבוה יותר ?

06/05/2020 | 20:02 | מאת: ד"ר עידו פלדור

מציע לדבר על מקרה ספציפי בפורום מצומצם יותר.

מנהל פורום גידולי מוח ורדיוכירורגיה