למה להיות במעקב אני לא מבינה

דיון מתוך פורום  גידולי מוח ורדיוכירורגיה

13/01/2020 | 18:48 | מאת: ליטל

שלום . אני רוצה לדעת מה חוכמה בלהיות במעקב לגליומה בדרגה ממאיר נמוכה במקום שאפשר לנתח גם לפי דבריו של הרופא ... מחכים שזה יעלה לדרגה 3 ????? בעלי אמרו לו להיות במעקב למרות שmri נותן כיוון של גידול 90 אחוז בדרגה ממאיר נמוכה .לאחר שהיינו ב2 חוות דעת שאחד מהם המליץ על ניתוח כי לדבריו זה יכול לעקב התקדמות ..והפרופסור השני המליץ להיות במעקב ואמר שכרגע לא ניראה כזה מסוכן בגלל שזה דרגה ממיאר נמוכה ..עדיין לא מבינה את הנושא של המעקב למה זה ?..אשמח להחכים בנושא בזכותכם

13/01/2020 | 20:52 | מאת: ד"ר עידו פלדור

אני מעדיף שלא לענות על שאלות של מקרים ספציפיים בפורום הזה. אני מוכן לתת את דעתי בשמחה לך ולבעלך, אבל תצטרכו לבוא למרפאה. באופן עקרוני אני חושב שבכל ניתוח כדאי לשקול את התועלת הפוטנציאלית מול הנזק הפוטנציאלי מהניתוח. אם ממליצים שלא לנתח, אני מניח שהרופא המטפל חושב שהסיכון לנזק גדול מהסיכוי לתועלת.

13/01/2020 | 20:55 | מאת: ליטל

אני מודה לך על המענה אבל יש לי עוד שאלה קטנה בזמן מעקב אם זה גודל זה גם אומר שבטוח כבר גם שינה צורה ועלה דרגה ? או שזה יכול לפעמים גם לגדול ללא לשנות צורה ?

14/01/2020 | 06:10 | מאת: ד"ר עידו פלדור

לא. שתי האפשרויות קיימות. תיתכן גדילה בלי התקדמות של דרגת הממאירות, ותיתכן גדילה עם התקדמות.

14/01/2020 | 12:20 | מאת: ליטל

תודה על תגובתך דוקטור ברשותך עוד משהו קטן מה משמעות של עלייה של כולין לעומת קראטנין , רושם לעליית במיאויזנטול בבדיקה הזו של MRS ?

14/01/2020 | 16:14 | מאת: ד"ר עידו פלדור

צריך לראות את הבדיקה, ולהשוות ל-mrs קודם, אם יש

מנהל פורום גידולי מוח ורדיוכירורגיה