הרטבה בלילה........,

דיון מתוך פורום  גמילה מחיתולים

20/11/2020 | 03:30 | מאת: סיון

שלום, הבן שלנו בן 4.5 שנים, והוא גמול ביום אבל בלילה לא. החל מהסגר הראשון, הוא ביקש לא לישון עם חיתול בלילה, למרות שידענו שמבחינה פיזיולוגית הוא איננו מוכן, הסכמנו לו והורדנו את החיתול לילה. מעט מאוד לילות שהיה קם יבש. השנה התחלנו גן חדש ובנוסף הצטרפה למשפחה אחות קטנה. מה שהוביל שבלילה היינו צריכים להחליף פעמיים פיפי ולא היה יום שלא קם יבש. גם ביום התחיל רגרסיה של בריחת שתן. הגענו למצב של יאוש ושבוע שעבר החלטנו עם הסכמה שלמה של הילד שאנחנו שמים חיתול תחתונים. מציינת שהחיתול בבוקר מלא מאוד. אני תוהה אם עשינו נכון לגבי החזרת החיתול לילה? או שהיינו צריכים להתנהג אחרת? תודה. סיון

20/11/2020 | 08:24 | מאת: ליאת קליין - ייעוץ משפחתי

סיון יקרה, ראשית, מזל טוב להולדת התינוקת והמעבר לגן חדש. זה בוודאי מרגש ומשמח ויחד עם זאת, כפי שאת מציינת, כנראה גם מוביל לרגרסיה בגמילת היום של בנך. אני מבינה מאד את העייפות, והייאוש שאת מתארת וליבי אתכם, אך גם רוצה להרגיע ולומר, 1. הרגרסיה שאת מתארת , של בריחת שתן ביום, אופיינית מאד לתקופות כאלו של שינויים ומעברים- אחות חדשה, גן חדש, מעבר מסגר לשגרה חדשה- והיא בוודאי תחלוף כלעומת שבאה, עם ביסוס מחודש של תחושת השייכות של בנך בבית ובגן , באמצעות עידוד שלכם לכוחות וליכולות שלו, שיתופו בעשייה בבית ובטיפול באחותו. 2. הרטבת לילה בגיל 4.5 שכיחה ( כ30%), בעיקר אצל בנים והיא קשורה לבשלות מערכת פיזיולוגית, נוירולוגית ויש בה גם אלמנטים גנטיים. כשהמערכות מבשילות והילד מתעורר יבש במשך שבועיים, אז מומלץ להוריד את החיתול. מחמם את הלב לקרוא בדברייך את שיתוף הפעולה והרגישות הרבה שלכם לרצונו ומוכנותו של בנכם להתקדם בתהליך. תקשורת כזו היא המפתח להצלחה. ולשאלתך- אני מסכימה מאד עם החלטתכם להחזיר בשלב זה את החיתול בלילה- חשוב לשמור על הדימוי העצמי ותחושת המסוגלות של בנכם וכשהוא מתעורר בוקר, בוקר ספוג ומתבונן בתחושות הייאוש והעייפות שלכם זה בהחלט לא תורם לכך. מה עוד שגמילת הלילה תלויה בעיקר בהבשלת המערכות בגופו. לכן, טוב עשיתם ששוחחתם עמו והחלטתם בהסכמה משותפת אתו. חשוב לתווך לו שכשהגוף שלו יהיה מוכן , תנסו שוב ובכך להעביר את המסר שזה אינו כישלון שלו וביטחון בכך שזה יקרה!. טוב גם עשיתם שעברתם לחיתול תחתון, אשר מצד אחד עושה את העבודה ומצד שני נותן לבנכם את התחושה שהוא גדול ויכול לשלוט במצב. אני מאחלת לכם הרבה נחת עם התרחבות המשפחה ולילות שקטים ויבשים.

20/11/2020 | 19:39 | מאת: סיון

ליאת שלום, רציתי להגיד תודה רבה על כל המילים והעידוד. נתן לי הרבה נחת ולדעת שאנחנו עושים בסדר. אנחנו נמשיך בהדברות עם הגדול ובתקווה גדולה נעבור את התקופה הראשונית הזאת בשלום. תחשוב תודה על המילים. שבת שלום, סיון

מנהל פורום גמילה מחיתולים