מגבלות בפעילויות מסיביות?

דיון מתוך פורום  ניתוחי בקע

19/02/2020 | 21:06 | מאת: דוד

האם לאדם שעבר בעברו ניתוח לתיקון בקע ישנו פוטנציאל מוגבר לפתח בקע שוב? האם כדאי להימנע מהרמת משקלים כבדים ומפעילויות ספורט מסיביות מסוימות? כמה חזק התיקון של בקע יכול להחזיק בעומסים? תודה מראש לתשובה.

23/02/2020 | 07:49 | מאת: ד"ר מנוסקין יורי

שלום דוד. שאלה נפוצה מאוד. איסטורית שנים רבות היה נהוג ללמד מטופלים להימנע ממאמץ, הרמת משאות כבדים וכו׳ ולמרות זאת פוטנציאל להישנות הבקע היה גבוה. במיוחד זה היה קורה לאחר תיקונים ללא רשת. גם בעידן של רשת שיאור חזרה של בקע לאחר ניתוח נשאר גבוה ממה שהניתוח טוב אמור לתת למרות ההמלצות להימנע מהרמת אפילו משקלים קטנים. מצד שני במרכזים שמתמחים בתיקון בקעים ושיחזור דופן הבטן אחוזי הישנות מהנמוכים ביותר ומתקרבים אפילו לאפס בסדרות שונות עם טכניקה שונה. וזה בלי להגביל את המטופל בפעילות פיזית לאחר ניתוח. איך זה קורה? התשובה היא פשוטה. התוצאות של ניתוח פחות תלויות במטופל והתנהגותו לאחר ניתוח ובשיטה הניתוחית. הן תלויות בעיקר במנתח. אחת מהמטרות הראשיות של ניתוח בקע היא להחזיר את המטופל לחיים רגילים ללא מוגבלות והתיקון טוב אמור למנוע חזרה של הבקע בכל מצב, כולל פעילות ספורטיבית מאומצת.

מנהל פורום ניתוחי בקע