האם קולונוסקופיה עשויה לעורר בקע חוזר?

דיון מתוך פורום  ניתוחי בקע

04/02/2020 | 03:26 | מאת: יותם

שלום לרופא אני בן 60, מידיי 5 שנים עובר קולונוסקופיה,בגלל סיפור מישפחתי של אחד ההורים [האמא] של סרטן המעי הגס, בשנת 2015, עברתי ניתוח לפרוסקופי דו צדדי במפשעה, עקב בקע מיפשעתי, השנה אני אמור לבצע שוב קולנוסקופיית ביקורת, חשבתי על הבקע שהיה, ויש לי שאלה, או שתיים, יודע שבבדיקה מנפחים את המעי באויר, ומופעל לחץ על הבטן, מטבע הבדיקה,ולכן, האם יתכן וכתוצאה מכך, עלול הבקע לחזור?או להיווצר אחד אחר?עד מידה שידרש ניתוח תיקון נוסף? או אפשרות מסוג זה,?קיימתעקב הקולונוסקופיה? ואם אכן כן, באיזו סבירות? ובמה זה תלוי? חן חן

04/02/2020 | 11:05 | מאת: ד"ר מנוסקין יורי

שלום יותם. בדיקות פולשניות שמתבצעות דרך פתחים טבעים של הגוף אינם אמורים לפגוע בדפנות הבטן ולכן אין חשש להיווצרות בקע כלשהוא. דווקא ישנם מקרים כאשר בקע יכול להפריע לבדיקת קולונוסקופיה ולגרום לסיבוכים. במצבים האלו ממליצים לתקן את הבקע לפני הבדיקה.

מנהל פורום ניתוחי בקע