חשד בקע מפשעתי 9 מ''מ

דיון מתוך פורום  ניתוחי בקע

30/07/2019 | 12:54 | מאת: nati

שלום רב: אשמח להתייעץ, לאחרונה ביצעתי בדיקת אולטראסאונד מפשעתי, שבו התגלה חשד לבקע מפשעתי 9 מ''מ, השאלה היא האם בקע בגודל הנ''ל דורש טיפול בהנחה שלא הרגשתי שום סימפטום לגבי גם לא בהריון הראשון וכעת אני בהריון שני. ושאלה נוספת האם בקע כזה יכול להתפתח עוד? אולי עקב הריון הנוכחי או הבא? והאם יש משהו שאפשר לעשות בנידון ? תודה מראש...

01/08/2019 | 11:12 | מאת: ד"ר מנוסקין יורי

שלום nati. בדיקת אולטרסאונד אינה מספיקה כדי לקבוע אבחנה של בקע. יותר חשובה בדיקה ידנית של כירורג והתייחסות לסימפטומים שמפריעים לפציינט. ברגע שאין סימפטומים ואין בקע בבדיקה אין צורך בניתוח. כמובן לא בזמן ההריון. אני מציע לבוא לבדיקת כירורג לאחר לידה

מנהל פורום ניתוחי בקע