קושי לאכול בגיל מבוגר

דיון מתוך פורום  עיכוב תהליכי הזדקנות

14/10/2020 | 18:03 | מאת: מירי

שלום, האם זה שכיח שבגיל 90 קיימת בעיה של חוסר תיאבון והימנעות ממזונות רבים בגלל תחושה של גועל ובחילה מהם? האם בעיה כזו עלולה לנבוע למשל מחוסר באנזימי עיכול? תודה.

מירי שלום. לפגיעה בתיאבון סיבות רבות, מבינהן כמובן ניתן למנות מצבים רגשיים, חרדה ומתח וכמובן גם מחלות רקע. אולם, מאחר וציינת את גילך, הרי שבלי קשר לתיאבון, היייתי בהחלט ממליץ לך לשקול שילוב אנזימי עיכול הניטלים בטרם הארוחה ומקלים מאוד על תחושות הכבדות והמלאות ושלאחריה. חלקם נמכרים בבתי המרקחת ומומלצים על ידי רופאי המשפחה וחלקם נמכרים בחנויות טבע. בברכה ד״ר אודי בר

מנהל פורום עיכוב תהליכי הזדקנות