רט אויט 0.025% .......

דיון מתוך פורום  עיכוב תהליכי הזדקנות

08/07/2020 | 17:36 | מאת: אפרת

שלום דוקטור, רופאת העור רשמה לי רט אויט 0.025% לטיפול בצלקות אקנה שטחיות וישנות [15 שנה] , אך ידוע לי שהמשחה יעילה גם כאנטי איג'ינג. בהוראות רשום למרוח רק על האזור הנגוע, ולצערי לא שאלתי את הרופאה האם ניתן למרוח את המשחה על כל הפנים. כיצד למרוח את המשחב במידה ואני רוצה להשיג שיפור במראה העור של כל הפנים? ובנוסף- הרופאה אמרה לי למרוח רק בלילה, ערב כן וערב לא ולהשתמש בקרם הגנה. כל כמה זמן יש לעלות במינון [אחוזים]? והאם יש רכיבים קוסמטים מסויימים שהמשחה באה איתם באינטרקציה ומולץ להמנע משימוש בהם יחדיו? תודה רבה

אפרת שלום. את יכולה בהחלט למרוח את משחת הרטויט או כל משחה אחרת המבוססת על חומצה רטינואית על כל הפנים למעט העיניים. במהלך השימוש במשחות שכאלה חושב לא להאיץ העלייה בריכוזים או בתכיפות השימוש לעיתים תכופות מדי, על מנת לאפשר הסתגלות העור. חשוב כמובן להשתמש במקדם הגנה מדי יום ולהימנע משימוש בחומצות אחרות במשולב. תכשירים רפואיים כדוגמת הרטויט, הרטין a ודומים להם אכן מביאים לשיפור מרקם העור ולעיכוב חלק מהמנגנונים בהזדקנותו, אולם הם גורמים גם להידקקות העור והפיכתו לרגיש ביותר לאור. כך שכיום איני ממליץ עוד להתבסס על משחות אלה כמעכב הזדקנות בלעדי. בברכה ד״ר אודי בר

16/10/2020 | 10:51 | מאת: אפרת

תודה על תגובתך :) איך תגדיר "לעיתים תכופות מידי", כלומר כל כמה זמן \ על פי מה מומלץ להעלות מינון? המנעות מחומצות אחרות- האם זה כולל גם תכשירים על בסיס חומצה היאלרונית? מה תמליץ לשלב בנוסף עם רטוויט למניעת הזדקנות העור? בנוסף- אשמח לקבל המלצה על חומצה הילארונית להזרקה בשקעי העיניים (סוג\ שם של חברה). תודה רבה :)

מנהל פורום עיכוב תהליכי הזדקנות