מבוגרים ובלוטת התריס

דיון מתוך פורום  עיכוב תהליכי הזדקנות

12/06/2020 | 13:35 | מאת: מירי

לפני שנתיים אמי בת ה-90 נטלה פרוקור במשך כמה חודשים. מאז ה TSH שלה עלה והיא סובלת יותר מחולשה. לפני כמה שנים רמת ה TSH של היתה בסביבות 3 או קצת פחות, כעת יש לה בין 4 ל 4 וחצי. האם ה TSH אמור לעלות עם הגיל או האם ההשפעה של פרוקור עלולה להימשך שנתיים? האם תוספת יוד בצורת אצות או תוסף עלולה להזיק? תודה מראש.

מירי שלום. סביר להניח שהירידה בתפקוד בלוטת התריס נגרמה מהפרוקור, עם זאת יתכן וגם מתהליכים אחרים. קשה לי להאמין ששנתיים אחרי סוף נטילת התרופה תתחולל לפתה עליה ספונטנית בתפקוד הבלוטה. אמליץ על בדיקות של רמות ההורמון החופשי בדם : FT3 ו FT4 ואם יתגלו נמוכים מהתקין לשקול בחיוב תוספת ההורמון באמצעות תרופה ולא לסמוך על יוד בלבד. תת פעילות לא מטופלת של בלוטת התריס עלולה לגרור ירידה תפקודית וקוגנטיבית בהמשך. בברכה ד״ר אודי בר. נ.ב. בגלל שככל הנראה סובלת מהפרעת קצב יש להתחיל הטיפול(אם חיוני) בהשגחה ובמתינות.

מנהל פורום עיכוב תהליכי הזדקנות