קושי בחזרה לפעילות ספורטיבית, האם תקין?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ספורט

15/07/2020 | 00:03 | מאת: תמר

שלום, אני התחלתי להתאמן לאחר שמלא זמן לא התאמנתי... אני מגיעה למצב שאחרי זמן ממש קצר של אימון (כמה דקות) אני מרגישה שאני עומדת להתעלף, להקיא ויש לי סחרחורת. קרה לי שהקאתי אחרי כמה דקות של ריצה. קשה לי נורא להתאמן לאורך זמן. האם זה נורמלי למישהי שלא התאמנה מלא זמן (יותר משלוש שנים)? יש לציין שלא התאמנתי לחלוטין, ונהגתי לשבת רוב היום. ואיזו פעילות גופנית מומלצת לי במצב זה? אני מנסה להתאמן בהדרגה אך מרגישה שקשה נורא.

היי תמר, חשוב מאוד להתעמל, אך חשוב יוצר להתאים את דרגת הפעילות לעצמך. נשמע שהפעילות שדרגת המאמץ שאת מתעמלת בה כעת אינה מותאמת ליכולות שלך. הייתי מתחילה בהליכה מהירה ורק לאחר שהכושר עולה עוברת לריצה. בהצלחה !

מנהל פורום קרדיולוגיית ספורט