צניחת עלה קדמי של מסתם מיטרלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ספורט

18/12/2019 | 22:14 | מאת: סאם

ערב טוב שאלה קטנה בקשר לתיקון מסתם האם אחרי תיקון מסתם מיטרלי שעבר בהצלחה הבעיה אמורה לחזור ? האם צריך אחרי תיקון ולא החלפהת מסתם מיטרלי לקחת תרופות מדללות דם כמו אספרין לכל החיים. ? ספורטאים שעברו החלפת מסתם מיטרלי למשל או תיקון שעבר בהצלחה האם הם יכולים לחזור לפעילות גופנית רגילה כמו בעבר אבל בצורה הדרגתית לאט לאט ? לקריאה נוספת והעמקה

שלום סאם, בעיקרון אחרי תיקון טוב של המסתם המיטרלי הבעיה אמורה להיפתר ולא לחזור. בפועל ישנם מקרים שבהם יש חזרה של הדלף. לכן יש להשאר במעקב מרפאת מסתמים ואקו לב אחת לשנה. החלפת מסתם מיטרלי למסתם מכאני דורשת נטילת מדללי דם לכל החיים. תיקון לא. ולשאלתך האחרונה, ספורטאים אחרי תיקון יכולים לחזור האופן הדרגתי ולאט לפעילות כל עוד מקפידים על מעקב מרפאת מסתמים ואקו לב אחת לחצי שנה-שנה תלוי במרחק מהניתוח.

מנהל פורום קרדיולוגיית ספורט