האם מותר לצלוח עם Pfo

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ספורט

21/07/2019 | 13:23 | מאת: עדי

שלום, יש לי שתי בנות בגילאי 10 ו9 שמאובחנות עם pfo, רציתי לדעת האם מותר להן לצלול צלילה מקצועית, האם יש הגבלת עומק או שבכלל אסור להן לצלול עם בלון חמצן. תודה

שלום עדי, צלילה באנשים עם PFO יכולה לגרום למחלת דהקופרסיה, ומאורעות אמבולים. באנשים עם PFO שמעוניינים להמשיך לצלול צריך לשקול סגירה של ה PFO. בנוסף יש להקפיד לא לצלול לעומקים מעל 15 מטר, לצמצם את זמן הצלילה, ולא לצלול יותר מפעם ביום, לא להרים משקל כבד כ 3 שעות לאחר הצלילה. הבנות צריכות להיבדק ע״י רופא צלילה וקרדיולוג לפני המשך פעילות.

מנהל פורום קרדיולוגיית ספורט