דופק בזמן רכיבה על אופניים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ספורט

20/01/2019 | 08:45 | מאת: עמנואל

שלום, אני בן 69 ועדיין עושה פעילות ספורט. ברכיבה על האופניים יש מעלות די חדים שדורשים מאמת גדול. אני משתמש השעון ספורט, לכן באפשרותי לבדוק חלק ניכר מהפעילות. בזמן מאמץ מירבי הדופק שלי עלה לזמן קצר עד ל 188 פעימות לדקה למשך כ10-20 שניות, בקטע נוסף של המסלול לכ 170 לפרק זמן דומה. השאלה הינה אם זה מותר, עלול להזיק? אשמח לקבל תשובה

שלום עמנואל, עליות דופק באינטרוולים מעלות את עצימות האימון, ואינן מומלצות לכולם.בעיקר אם ישנה היסטוריה לבבית ברקע. בכדי לענות לך בצורה יותר פרטנית ולהתאים אימון באופן אישי אני ממליצה לך להגיע להיבדק במרפאה לקרדיולוגית ספורט. בהצלחה!

מנהל פורום קרדיולוגיית ספורט