התרחבות האאוטרה ואימוני כוח

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ספורט

26/11/2018 | 07:34 | מאת: אורי

שלום, למיטב ידעתי ההמלצה כיום , לאנשים להם יש התרחבות האאוטרה היא שלא להתאמן באימוני כוח , בוודאי שלא עצימים, אני מבין שהמלצה זו מבוססת על מחקר שנעשה בייל מתי שהוא לערך ב 2005 , האם מאז ישנו מידע נוסף בנושא? מחקרים? תודה, אורי

שלום אורי, ישנם מספר מאמרים ועבודות שפורסמו בנושא בחלוף השנים. המידע העדכני בנושא פורסם ב 2015, מסמך עמדה של ה AHA ( american heart association)) וה ACC ( american college of cardiology)) הכותרת היא (אם תרצה לקרוא בעצמך...): Eligibility and Disqualification recommendations for competitive athletes with cardiovascular abnormalities:Task force 7: Aortic disease, including Marfan syndrome. סיכום ההתוויות הן שבאנשים עם הרחבה של האאורטה ניתן לבצע פיעלות אירובית וסטטית בעצימות קלה בלבד!!! אימוני כוח אינם מומלצים. בהצלחה!!!

מנהל פורום קרדיולוגיית ספורט