בקע סרעפתי בחור בן 20

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

17/12/2020 | 01:03 | מאת: מודאג

שלום ד"ר סלבה, אני בן 20, רזה, עשיתי בדיקת גסטרוסקופיה ויצא שיש לי בקע סרעפתי קטן ודלקת מספר 3 לאחר מספר חודשים בבדיקה השנייה הדלקת ירדה למספר 1 אני לוקח לנטון 30מ"ג בשביל הצרבות וביום למשל שאני שוכח אני בצהריים כבר מרגיש את הצרבות מתחילות השאלה שלי מה היית ממליץ לעשות? האם ניתוח כדאי? במידה וכן איזה ניתוח? מה סיכויי ההצלחה? או שבכלל עדיף לקחת סותרי חומצה לכל החיים? אודה לתשובתך

שלום לפי סיפורך , אני מניח שיש לך גם מחלת רפלוקס בעקבות בקע סרעפתי. נכון שיש שתי אופציות טיפוליות -נטילת סותרים חומצה או ניתוח לתיקון בקע סרעפתי ופונדופליקציה ע''ש ניסן (מלאה) . לצעירים אנחנו ממליצים פיתרון ניתוחי ,בנוסף יש לך דלקת בוושט ,שזה כבר סיבוך של מחלת רפלוקס. תוצאות הצלחה בניתוח הזה 90-95% אז המלצתי ניתוח בשיטה לפרוסקופית תיקון בקע ופונדופליקציה בהצלחה

18/12/2020 | 11:23 | מאת: מודאג

ראשית תודה רבה על המענה! מה הסיכונים בניתוח מסוג זה? מה זמן ההחלמה? הרופא גסטרו שלי אמר לי שכדאי לחכות עוד שנה ואז רק לעשות ניתוח כי אולי זה יעלם פתאום, האם זה באמת אפשרי? בנוסף, האם לאחר הניתוח אני יחזור להיות כרגיל? בלי שום הרגשה שעשיתי את הניתוח או שיש לזה תוצאות רחבות טווח? תודה רבה רבה!

כמו בכל ניתוח יש סיכונים : כגון דימום , פגיעה באיברים סמוכים , זיהום . אבל אחוזים קטנים , ניתוח די בטוח . בקע סרעפתי לא נעלם בלי ניתוח, דלקת בוושט יכול להשתפר אבל רק על טיפול תרופתי קבוע החלמה בערך חודש וחצי צריך לאכול אוכל מרוסק חודש אחרי ניתוח. יכול לחזור לעבודה די מהר תופעות הלוואי יכול להיות לטווח ארוך , קושיי בבליעה -נדיר מאוד , קושיי לעשות גרפס, ריבוי גזים בבטן להחלטה שלך

19/12/2020 | 22:42 | מאת: מודאג

תודה רבה רבה!!! קצת מוזר לי שהרופא שלי אמר לי לחכות שנה. אני מעוניין לפנות לייעוץ נוסף האם אתה מקבל ממאוחדת? והאם רופא כירורג הוא אכן מי שמתאים לייעוץ? ושוב תודה תודה!!!

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה