ממצאים של גסטרוסקופיה שאלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

22/06/2020 | 21:23 | מאת: איתן

ביצעתי בדיקת גסטרוסקופיה הממצאים הם ושט- בקע סרפעתי 5 ס"מ , בחיבור ושט קיבה התכייבות ואי סדירות של הרירית ניתן לי טיפול של נקסיום 40 מ"ג פעמיים ביום סך הכל 80 מ"ג ליום. האם המינון הנל לא גבוה מידי והוא בסדר של התרופה? ומה הממצאים אומרים ומה עושים איתם בהמשך?

בקע סרעפתי , אפילו כזה קטן הורס מנגנון של מניעת החזר חומצי מקיבה לושט. חומצה פוגעת ברירית הושט . ככה מופיע דלקת וכיבים . טיפול הוא לנטרל חומצה . מינון של תרופה מקסימלי ונכון מאוד . אחרי חודש וחצי צריך לצפות שיפור תחת טיפול בתרופה הזאת . לאחר שיפור ניתן להוריד מינון אבל תצטרך לקחת כל החיים . אופציה אחרת - לבצע ניתוח אנטירפלוקס ולא להיות תלוי בתרופה בהצלחה

23/06/2020 | 19:08 | מאת: איתן

תודה רבה על המענה וגם בהנחה שבתקופה האחרונה אין לי תסמינים בכל אופן נדרש המינון הנ"ל?

כן , צריך מינון כזה כדי לטפל בדלקת חריפה לפחות חודש וחצי

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה