תופעות לוואי לאחר ניתוח פונדופליקציה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

15/01/2020 | 23:23 | מאת: דוד

שלום רב ..אני בן 50 ורציתי לדעת אילו תופעות לוואי מופיעות לאחר ניתוח פונדופליקציה ? ולכמה זמה הם נמשכים ? האם לאחר מכן חוזרים למצב רגיל כגון אכילה נורמלית ,גרעפסים,הקאות במידה ויהיו?

שלום רב כמעט בכל ניתוח שגורם לשינוי אנטומי יש תופעות לוואי . גם בפונדופליקציה שבניתוח בונים שיסתום בין ושט לקיבה חדש בעזרת חלק עליון של קיבה יש תופעות לוואי. 3 שבועות ראשונים יכול להיות קושיי בבליעה , לכן מומלץ אוכל מרוסק בהתחלה . לאחר 3-4שבועות עוברים לכלכלה רגילה בנוסף- קושיי לשחרר אוויר דרך הפה אחרי אכילה . לכן יש ריבוי גזים בחלל הבטן עם אי נוחות ויותר מעבר גזים דרך פי הטבעת . זה בגדול שצריך לדעת . כמובן לא כולם שעוברים ניתוח חווים כל התופעות בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה