מאמץ הסרעפת בבקע סרעפתי

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

04/01/2020 | 10:49 | מאת: אריק

שלום, בבדיקה אנדוסקופית של דרכי העיכול העליונות נמצא בקע סרעפתי מינימלי. האם מאמץ של הסרעפת הנגרם מנגינה בכלי נשיפה עלול להחמיר את מצב הבקע? תודה

שלום שאלה מאוד מעניינת , בן כמה אתה ? ולמה עשו לך בירור ? האם בקע סרעפתי סימפטומטי ?

04/01/2020 | 19:01 | מאת: אריק

אני בן 65. הברור עקב תחושת לחץ ברום הבטן, החוזרת מדי פעם ועוברת אחרי זמן מה עם הוצאת אויר (גיהוקים). נשללה סיבה קרדיאלית. לא נרשם בסיכום שהבקע סימפטומטי. תודה

אבל לפי שאתה מתאר הבקע כן סימפטומטי , אוליי כדי לשקול ניתוח לתיקון בקע

04/01/2020 | 19:51 | מאת: אריק

אכן אשקול, תודה. מה בקשר לנגינה? האם עלולה להחמיר את המצב?

לפי הגיון כן , לא חושב שמישהו בדק את זה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה