בקע סרעפתי...........................

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

28/06/2019 | 21:46 | מאת: נועה

שלום, אני בת 27, מזה מס' שבועות שאני סובלת מצריבה חזקה בתוך הגרון וקשיים בנשימה, תחושה לא נעימה בוושט ובגרון,הייתי בבדיקת גסטרו שקבעה שיש לי בקע סרעפתי גולש קטן ונתנו לי לשתות קונטרלוק 40 מ"ג פעמיים ביום. אני כבר שבוע שותה את התרופה אך ללא שיפור ניכר,הטיפול שנקבע הינו לחודשיים אך בגלל שלא חשתי בשינוי אני שוקלת להפסיק את לקיחת התרופה, האם צריך לתת לזה זמן נוסף? הדבר המשמעותי שמפריע לי זו תחושת הצריבה בוושט והקושי לקחת נשימה עמוקה, אני בחששות ובפחדים שייתכן ומדובר בוושט על שם בארט, רציתי לדעת האם בבדיקת הגסטרו שעשיתי היו יכולים לעלות על משהו כזה או שהיו צריכים לאבחן באופן ספציפי מצב כזה? אם הרופא היה מזהה משהו חריג בוושט הוא היה מפנה אותי להמשך בירור? הייתי אצל רופאת אף אוזן גרון שהסתכלה לי בגרון (ללא אנדוסקופ אלא באופן ידני) ואמרה שהיא רואה בוושט סימנים של ריפלוקס ושהיא מגורה מעט, איך אפשר להקל על המצב אם סותר החומצה לא עוזר? אני מרגישה את החומציות בנשימה ולא כפי שמרגישים בעת צרבת רגילה אני בחששות אדירים, אשמח לקבל תשובה במהרה.

שלום לך . הבדיקה שעשית , גסטרוסקופיה, היא בדיקה טובה לאבחון רפלוקס , דלקת הוושט , מחלה ע''ש בארט . יש סימנים מסויימים בוושט שמחשידים על בארט אם לא ראו סימנים אז כנראה לא היה חשד. הטיפול שקיבלת הוא הטיפול מקובל -סותרי חומצה . לפעמים צריך למצוא תרופה שתעזור לך . את יכולה לנסות נקסיום . וטיפול צריך להמשיך חודש וחצי מינימום . בנוסף טיפול sos ניתן לקחת גביסקון -אין צורך במרשם . זה בנוגע לטיפול תרופתי . יש טיפול ניתוחי גם שימנע ממך להיות תלויה מכדורים. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה