מה ההבדל בין צרבת לרפלוקס

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

09/08/2018 | 09:24 | מאת: סיון

ד"ר שלום, תוכל לומר לי מה ההבדל בתופעות בין צרבת למחלת רפלוקס? תודה

צרבת זאת תופעה רגילה , זאת לא מחלה, זה סימן, לעטים קרובות נגרמת מסיגנון מסויים של אוכל - חריף, מלוח, מחוץ, שוקולד, אלכהול או אכילת יתר . יכול להיות לבן אדם בריא. בדרך כלל אין צורך בטיפול רק להזהר מאוכל מסויים .צרבת נדירה לא גורמת לנזק ברירת הושט. מחלקת רפלוקס - זאת כבד מחלה , זאת אומרת שזה מספר סימפטומים ובדרך כלל יש כבר נזק ברירית הושט. זאת מחלקה שדורשת טיפול ולא רק בשינויים בסגנון האוכל

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה