הקרנות לשד לאחר למפקטומי

דיון מתוך פורום  רדיותרפיה

13/05/2018 | 02:56 | מאת: תקווה

הומלץ על High Tangents כדי להכניס level 1-2 של בלוטות. עד כמה יש סיכוי לפגיעה לימפטית ? לציין שבניתוח הודגמו רק בלוטת הזקיף (SLNB) שנמצאו נקיות. לא נעשתה ביופסיה לפני טיפול כימוטרפי. הבלוטות לא היו מוגדלות. היה רק חשד קל ב Pet Ct. מה דעתך ? האם אכן יש צורך להקרין אזור זה ?

שלום תקווה הסכנה ב highh tangents בהחלט נמוכה יותר מהקרנה ישירה של לכל בית השחי אם בלוטות הלימפה היו נקיות לא ברור לי למה להקרין high tangents ? בלי הבחנה ברורה בביוסיה לא ההיתי מקרין

13/05/2018 | 11:35 | מאת: תקווה

שלום, שבוע טוב ותודה רבה על תשובתך. ביופסיה של בלוטות לפני כימותרפיה לא בוצעה. אולם בגלל ש ב PET CT הייתה קליטה מועטה ונרשם כי לא ניתן לשלול מעורבות בלוטות, הועלתה הצעה להקרין ליתר בטחון. האם גם במצב זה היית מוותר על הקרינה ? כמו כן אודה לך מאד אם תוכל להסביר מה הכוונה high tangents

high tangents הוא שדה רגיל שכוללת חלק התחתון של בית השחי אם אין ביופסיה לפני שאלה יותר מורכבת וכדי להתיעץ אם כל השובות הפתולוגיות אם מומחה קרינה בהצלחה רבה

מנהל פורום רדיותרפיה