ניתוחי ציפורן חודרנית רבים, הציפורן לא עוברת את כפלי העור

דיון מתוך פורום  פודיאטריה

15/08/2020 | 15:34 | מאת: אליאב

שלום אני בן 20 ועברתי בערך 9 (!!) ניתוחים לעקירת ציפורן חודרנית (מאז גיל 12) בשתי הבהונות ברגליים (רופא כירורג עשה לי את הניתוחים). כרגע המצב תקין ללא הישנות של הציפורן החודרנית, בשתי הרגליים. לאחרונה שמתי לב שהציפורן לא עוברת לי את הכפלי עור העליונים של הבוהן - פשוט הלמעלה של הבוהן ״מכסה״ את החלק העליון של הציפורן ולא מאפשרת לה לגדול בחופשיות (מצורפת תמונה). הציפורן נשארת נמוכה מקו הבוהן וזה נראה לא כל כך אסתטי, למרות שהציפורן עצמה בריאה. מה אפשר לעשות בעניין? האם הזמן יעשה את שלו וככל שהציפורן תגדל כך היא תעבור את הבוהן? האם נדרשת פעולה כירורגית? או משהו אחר? תודה רבה

שלום רב אליאב, ציפורן חודרנית קיימת גם בקידמת הבוהן, אומנם פחות מוכרת אבל בהחלט יש כמוך עוד. הציפורן בעצם נעצרת בחלק הקדמי כי העור מקדימה מתקפל כלפי פנים. אין לי אפשרות לראות את התמונה ששלחת אבל אני מבינה כבר את כוונתך. יש שתי אפשרויות טיפול: 1. או לא לגעת אם לא כואב ולא צומח, או לשייף את החלק קידמי של הציפורן כדי שלא תכנס מקדימה. 2. אפשרות שנייה היא לנתח את העור מקדימה ולסדר את הציפורן ולאפשר לה לצאת החוצה ולצמוח ישר. יש לי לא מעט מטופלים כאלה שניתחתי בצורה מוצלחת אסתטית. אתה מוזמן לבוא אלי למרפאה להמשך ייעוץ ואראה לך מקרים דומים שתוכל להחליט איך אתה רוצה להמשיך. מספר הטלפון - 03-6731240 בברכה, קרולין צמח פודיאטרית B.Sc(Hons), M.C.Pod יו"ר העמותה לפודיאטרים ופודולוגים בישראל Specialist for Nail Surgery, Senior Consultant Podiatrist U.K. www.mypodclinic.com

18/08/2020 | 00:30 | מאת: אליאב

תודה רבה. אליאב

מנהל פורום פודיאטריה